6. aprill 2020

Austatud lapsevanem!

Selleks, et distantsõppe perioodil oleks aineõpetajatel võimalus ka II-III kooliastme ja gümnaasiumi õpilastele anda sõnalist tagasisidet, otsustas kooli õppenõukogu 3.04.2020.a. viia õppekavasse ajutiselt sisse muudatus distantsõppe perioodiks, kus ka 4.-12. klassis tohib tagasiside andmiseks kasutada märgist „k“, mille juurde on õpetajal võimalik lisada kommentaar õpilase esitatud töö kohta. Tagasiside eesmärk on anda suuniseid, kuidas edasi õppida ning mida parema tulemuse saavutamiseks teha. Samuti on õpetajal sel viisil võimalik tunnustada lapse head saavutust ja kirjeldada, mis tal töö puhul hästi õnnestus. Numbriline hindamine 4.-12. klassis sellega seoses ei kao ja hetkeseisuga on plaanis ikkagi kolmanda trimestri lõpus õpilasi kokkuvõtvalt numbriliselt hinnata. Märk „o“ jääb endiselt käibele kui tegemata töö tähis.

Möödunud on juba 3 nädalat distantsõppes. Õpime nii meie kui Teie ja ainsaks lahenduseks on erinevate osapoolte mõistev suhtumine ja panustamine. Ja seda kõike Teie laste õpiharjumuste säilitamise ja tulevikus suuremate võimaluste nimel. Aitäh paljude vastuste eest tagasiside küsitluses, oleme sellest juba teinud järeldusi ja otsuseid. Loomulikult on Teie kõigi arusaam ja ootused õppimisest, õpetamisest ning laste toetamisest erinev, aga siiski püüame anda endast parima erinevate väljakutsete ees.

Psühholoog Tiia Lister on toonud välja järgnevad punktid. Kui teil praegusel perioodil on kodus hästi, siis kindlasti olete nõus sellega:
1. Te olete rõõmsad ja üksteist toetavad – see aeg on tulnud perele ja lapsele kasuks ka õppimises.
2. Teil on tekkinud päevaplaanid, selged rutiinid – õppimise, söömise, magamise ja mängude ajad. Ja need aitavad koos tegutseda ja „kord“ on majas heas mõttes.
3. Te saate koos kooliga, õpetajatega hästi suheldud ja kõik sujub, ka õppimise juhised, õpiplaanid ja tagasiside.
4. Te tunnete eduelamust, et olete tulnud toime, olete õppinud koostööd tegema ja kõik arenenud huvitavaid asju avastades. Olete olnud väga tublid!

Kui teil ei ole päris hästi ja peaksite mõtlema selle muutmise peale:
1. Te kodus on pinged kasvanud ülepea – mõnede emotsioonid on plahvatanud, mõni nutnud ja mõni loobunud pingutamast.
2. Palju, mis puudutab õppimist, on muutunud ebameeldivaks, sest selles pole jõukohasust, ülesannete selgust ega arusaadavat plaani.
3. Suhted ja kontakt kooli või õpetajatega on olematu või keeruline.
4. Tunnete läbikukkumist või süütunnet. Süüdistate kedagi, kes on selle olukorra teie koju toonud – viirust, riiki, kooli.

Mida teha, et asjad vähegi rahuneksid ja muutuksid paremaks ka õppimise jaoks edaspidi:
1. Kirjutage paberile või rääkige omavahel – mida teist igaüks vajaks, et saaks olla rahulikult koos, oleks hea olla ja ka veel õppida. Tunnustage üksteist ja jagage positiivseid tundeid!
2. Tehke selgeks oma olemises isiklik koht (tuba, nurk, tool) ja pange piirid, mis peavad. Või leppige kokku vähemalt aeg, kus saate oma kohas rahus olla. Et kõik saaksid lõõgastuda ja rahuneda. Arvestage üksteisega!
3. Tehke kõigile kodus teisi arvestav päevaplaan - ka õppimise, puhkuse, kodutööde, õues oleku ja mängimise suhtes. Täitke kõik seda igal päeval, et tekiks selgus kaose asemel!
4. Küsige, millist abi keegi vajab ja pakkuge seda. Võtke alati pakutud abi vastu, kui see sobib!
5. Võtke ise julgus suhelda omavahel, ka kooli ja õpetajatega.

Olge oma pere ajakasutuse, ruumilahenduste, päeva ja õppimise peremees! Otsustage, mis teie peres toimub ja millega saate hakkama! Keegi teine ei hakka teie pingeid hiljem maandama, kui lasete välise „juhtimise“ ülepea kasvada!

Olgem terved!

Raino Liblik
Direktor
Tallinna Kuristiku Gümnaasium

Veel uudiseid

08.03.2024
Vastuvõtt uueks õppeaastaks on avatud!
Alates 1. märtsist 2024 saab registreerida õppima asumiseks meie kooli. Tutvu lähemalt tingimustega...
15.12.2023
Meie kool liitus KiVa programmiga!
Alates sellest õppeaastast on meie koolis KiVa programm! KiVa on Soome haridus- ja kultuuriministeeriumi tellitud ning Turu ülikooli teadlaste välja ...
07.12.2023
Kuristiku jõulukontsert 14. detsembril 2023
Kontsert toimub Jaani kirikus algusega kell 18.00. Kontserdi kava leiad sellest uudisest.
17.10.2023
EACiti projektikohtumine Belgias 8.-14. oktoobril 2023
8.10 kuni 14.10.2023 toimus EACiti viimane kohtumine Brüsselis. Tallinna Kuristiku Gümnaasiumist osalesid õpilased 11. ja 12. klassidest ning õpetajad ...
17.08.2023
Õpikute väljastamine ja kilekaante müük
Palun tähelepanelikult tutvuda graafikuga ning tulla õigel ajal. Võlglastele ei väljastata õpikuid enne võlgnevuse kustutamist!
09.07.2023
Päikselist suvevaheaega!
Täpselt nädal on möödunud XIII noorte laulu- ja tantsupeost ja küllap on proovide väsimus nüüdseks juba välja puhatud. Aga rongkäigust ja laulupeost ...
20.06.2023
9. ja 12. klasside lõpuaktuste ülekanded
Põhikooli lõpuaktus toimub 21. juunil 2023 kell 12:00 ja gümnaasiumi lõpuaktus samal päeval kell 16:00 koolimaja aulas. Otseülekande videolink tuleb ...
09.05.2023
LEGENDAARNE AIAPIDU!!!
8. juunil 2023 toimub Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis 34. korda traditsiooniline laulu- ja tantsupidu. Otsekui sobiv soojendus juuli algul toimuvale ...
02.05.2023
EACiti projektikohtumine Rumeenias 23.-29. aprillil 2023
Rumeenia õpilasvahetus toimus 23.-29.04.2023 toredas väikelinnas Satu Mare, mis asub 30 km kaugusel Ukraina piirist. Eestist käisid kohal õp. A.Kurik ...
25.04.2023
MF Clever on Eesti parim minifirma
MF Clever on Eesti parim minifirma! Palju õnne - Kristiina Smirnov, Vera Mai Altmäe, Levija Pikulik 8.B klassist ja õpetaja Maarja Kikas, kes tõid ...